Ugrás a tartalomhoz Skip to left sidebar Skip to footer

Tuzsér Nagyközségi Önkormányzat a Magyar Falu Program Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása – 2021 című MFP-UHK/2021 pályázat keretében

Tuzsér Nagyközségi Önkormányzat a Magyar Falu Program Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása – 2021 című MFP-UHK/2021 pályázat keretében az önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás megnevezésű pályázat keretében felújította az üzemeltetésében lévő Hársfa, József Attila és Tölgyes utcák egy-egy szakaszának aszfalt útburkolatát. Az érintett szakaszok az alábbiak: Hársfa utca burkolatfelújítása a Lónyay és a Bartók Béla út közötti szakaszon József Attila utca burkolatfelújítása a Belfőcsatorna híd és a 12.sz. ingatlan közötti szakaszon Tölgyes és Nyárfás utca burkolatfelújítása a 14.sz. ingatlantól a Nyárfás utcai ív kezdetéig. Az érintett utcák felújított útburkolata az Önkormányzat kezelésében van.

Az utcák kiválasztására azért került sor, mert a szegregátum miatt itt kiemelkedően magas a forgalom, amely megfelelő infrastruktúra hiánya miatt veszélyes.

 

A projekt részletes szakmai tartalma: A tervezett útfelújítás burkolatszélessége 4,00-4,20 m között változó. A meglévő nyomvonalon található ívekben helyszínrajzi beavatkozás nem történik. Az útburkolat mentén a József Attila és a Hársfa utca esetében 75-75 cm szélességű tömörített földpadka, míg a Tölgyes és Nyárfás utcák esetében 75-75 cm szélességű mechanikailag stabilizált padka épült. A tervezett útburkolat felújítások során a kialakított közlekedésre alkalmas felület szélessége egységesen 5,50 méter. Az útpálya állapota mindhárom útszakasz esetében helyenként erősen leromlott volt, az aszfaltréteg töredezett lekopott, továbbá az alépítmény is töredezett. A beruházás során az útpálya eredeti szélességi és csatlakozó ív paraméterei kerültek helyreállításra. A burkolaterősítés mértéke 5,0 centiméter.