Ugrás a tartalomhoz Skip to left sidebar Skip to footer

Megkezdődött a Tuzséri Helyi Termelői Piac létesítése – sajtóközlemény

 

 

 

 

2018 | 09 | 24.

Tuzsér Nagyközségi Önkormányzat

4623 Tuzsér, Kossuth u. 70.

 

Megkezdődött a Tuzséri Helyi Termelői Piac Létesítése – Sajtóközlemény

 

a munkaterület átadását követően 2018 szeptember hónapban megkezdődhettek a TOP-1.1.3-15-SB1-2016-00010 azonosító számú, Tuzséri Helyi Termelői Piac Létesítése című projekt kivitelezési munkálatai Tuzséron

Az előkészítési szakasz lezárásával és az eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatását követően megkezdődött a Tuzséri Helyi Termelői Piac Létesítése, amely megvalósítására az önkormányzat összesen 62 772 120 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a TOP-1.1.3-15-SB1 azonosító számú Helyi gazdaságfejlesztés című pályázati felhíváson.

 

A projekt keretében megvalósuló tevékenység egy 155 m2 nettó alapterületű fedett piac létesítése szociális bolt kialakításával, valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítményekkel (vizesblokk, takarítóeszköz tároló és iroda), zöldfelület parkosítása, parkolóhelyek (akadálymentes parkolóval) létesítése, elárusító asztalok és egyéb kíséretékű eszközök beszerzése. A létesítmény minden tekintetben az akadálymentesítés szempontjait figyelembe véve kerül kialakításra.  Az épület fedett részére vannak tervezve az árusító asztalok elhelyezése (8 db). A parkosított, zöldfelület nagysága: 96 m2. A létesítmény teljesen közművesítve lesz, a közmű csatlakozások a meglévő hálózatról biztosíthatók.

A tervezett piac a település központjában kerül kialakításra, mind tömegközlekedéssel, személygépjárművel, kerékpárral, gyalog jól megközelíthető helyen. A projekt megvalósítási helyszíne a Lónyay utca 2. szám (hrsz: 728, 729), melyek Tuzsér Nagyközségi Önkormányzat tulajdonát képezik.

 

A létrejövő helyi piac és szociális bolt helyszínéül szolgálnak a helyi termelők által megtermelt mezőgazdasági termékek értékesítésének, a felmerülő helyi lakossági igény kielégítésének. A piaci szolgáltatás szerdai és szombati napokon vehetők igénybe. A projekt közvetlen célcsoportja Tuzsér lakónépessége,  illetve a környező települések lakossága, mivel a záhonyi járáson belül jelenleg csupán 3 településen vehető igénybe piaci szolgáltatás. A széleskörű célcsoport bevonásához hozzájárul, hogy az Önkormányzat a projekt megvalósítása során együttműködik a Tuzséri Nagy Sándor Kertbarát Klub Egyesülettel, melynek tagjai között a tuzséri termelőkön kívül tiszabezdédi, záhzonyi, zsurki, kisvárdai, ajaki, papi, tornyospálcai, mezőladányi és komorói gazdák is vannak.

 

A beruházás kivitelezője: Barati-Dósa Építőipari és Oktató Kft.

A létesítmény várható átadásának az időpontja 2018. április