Ugrás a tartalomhoz Skip to left sidebar Skip to footer

Magyar Falu Program – A tuzséri óvoda Kossuth utca 72. szám alatti feladatellátási hely udvarának fejlesztése (Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése – 2020)

Projekt címe: A tuzséri óvoda Kossuth utca 72. szám alatti feladatellátási hely udvarának fejlesztése (Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése – 2020)

A projekt keretében a tuzséri óvoda Kossuth utca 72. szám feladatellátási hely udvarának fejlesztése történik meg. A felújítás során elsődlegesen a játszóudvar eszközparkját szeretnénk bővíteni, másodsorban a meglévő játszóudvart szeretnénk fejleszteni.

Az óvoda vezetősége a fejlesztés kapcsán elsődlegesen a játszóudvar eszközparkját szeretné bővíteni, másodsorban a meglévő játszóudvart kívánja fejleszteni. Az újonnan beszerzett eszközök az alábbiak: – BONITA ügyességi pálya SD102KS-10- BONITA kutyus rugóshinta HP-020K-10. Az óvodaudvar további fejlesztésének tárgya: -ütéscsillapító burkolat létesítése gumi burkolattal 3 db meglévő játszóeszköz alatt. 2 db meglévő hinta és 1 db csúszda alatt kívánják a meglévő folyami homok eséscsillapító burkolatot a jelen pályázat keretei között gumi eséscsillapító burkolatra cserélni.

A fenti eszközök esési tere már jelenleg is kerti szegéllyel szegett, így a munkafolyamat a gumi burkolat és alépítményének hely biztosítása és az új burkolat megépítése a műszakilag indokolt alépítménnyel.

A játszóeszközök telepítéséhez kapcsolódó egyéb körülmény: Az ügyességi pálya nagy helyigényű eszköz. A meglévő területen a terepviszonyok miatt sincs jelenleg ekkora, közel sík, összefüggő felület az eszköz elhelyezéséhez, ezért 3 db meglévő, kis helyigényű eszköz bontása és más a telken belül helyszínre történő áttelepítése révén kíván a fenntartó/építtető az új ügyességi pálya számára helyet biztosítani. Az óvoda udvaron található jelenlegi eszközök rendkívül elhasználódottak, balesetveszélyesek, a mai követelményeknek nem felelnek meg, így cseréjük indokolt.