Ugrás a tartalomhoz Skip to left sidebar Skip to footer

Dr. Sipos Gyula Tuzsér legújabb díszpolgára

Délután  a Községháza Tulipán termében átadtuk Dr. Sipos Gyulának Tuzsér Nagyközségi Önkormányzat és a település legnagyobb erkölcsi elismerését, a díszpolgári címet. Megtisztelő számomra, hogy olyan embernek adhattam át a kitüntető címet, aki munkájával, tevékenységével maradandót alkotott. Olyan embernek, akinek önzetlenségére, segítő szándékára, támogatására mindig számíthattunk és reméljük még nagyon sokáig számíthatunk! Szívből gratulálunk!

Dr. Sipos Gyula Címzetes Főorvos, háziorvos, üzemorvos, foglalkozás-egészségügyi szakorvos, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének tulajdonosa. 1966-ban került a községbe, a MÁV egészségügyi szolgálatába. Jelenleg is dolgozik, háziorvosi vegyes praxisban, területi ellátási kötelezettséggel. Életútja nem volt könnyű, családjával mégis mindig hű maradt Tuzsérhoz. Napjainkban is a település kedvelt és elismert személyisége. Orvosi pályája során fontosnak tartja a folyamatos szakmai fejlődést. Elkötelezettsége az orvosi pálya és a betegei iránt példaértékű.

Ars poeticája: „Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere” – „Tisztességesen élni, senkit meg nem sérteni, mindenkinek megadni a magáét.”  

Keresztény értékeket képviselő személyisége meghatározó a tuzséri közösségben, az értelmiség kiemelkedő alakja. Több mint félévszázados munkássága, példamutató élete, a helyiekkel és a betegeivel való jó kapcsolata alapján méltó Tuzsér Nagyközség legnagyobb elismerésére.

Isten éltesse nagyon sokáig Doktor Úr! Kívánunk sok boldogságot, szeretetet, erőt és jó egészséget!