Tuzsér címer

  • Emlékezés Dankó József Polgármesterre

Gyászjelentés

Dankó József

 

Dankó József Tuzsér Nagyközség Polgármestere, 1951-ben született Tuzséron. Tanulmányai befejezését követően a Tuzséri Erdért Vállalat dolgozója lett, rövid időn belül szorgalmas munkája eredményeként csoportvezető, később művezető vált belőle. Munkáját kitüntetésekkel is elismerték.

A rendszerváltás utáni évek alatti létszámleépítés eredményeként, 25 évnél hosszabb munkaviszony után szünt meg jogviszonya. Ezt nem sokkal követően Tuzsér Nagyközség Önkormányzatánál jött létre munkaviszonya falugondnoki munkakörre, melynek keretében az idők múlásával a település igazi gazdájává vált. Nevéhez fűződött a közterületek rendje, a közfoglalkoztatottak hasznos foglalkoztatása.

Sok sikeres rendezvény lebonyolításáért volt felelős, de gondoskodott az önkormányzati vagyon megóvásáról, a szükséges javítások, karbantartások elvégzéséről is. Már csupa szív futballistaként belopta az itt élők szívébe magát, melyet lelkiismeretes munkája tovább erősített, melynek eredményeként a 2010. évi önkormányzati választásokon Tuzsér Nagyközség Polgármesterévé választották. Polgármesterként ha kellett, konfliktusokat is vállalt, véleménye, javaslatai érvényre juttatásáért. Elsődleges feladatának tekintette a köz szolgálatát. Polgármestersége alatt jelentős és hosszútávon kedvező hatással bíró beruházások kezdődtek el, illetve valósultak meg. ő teljesség igénye nélkül említhető az új Posta épület befejezése, a 210 millió forintos óvoda bővítési és felújítási program elindítása, a Sportöltöző teljes megújítása, jelentős energetikai fejlesztések, a könyvtár infó-kommunikációs megújítása.

Még betegen is elsőbbséget jelentett értékrendjében a munkafeladatok teljesítése, és csak ezt követte a remélt gyógyulás elérése. Utolsó napjaiban is figyelemmel kísérte a folyamatban lévő munkákat, jó tanáccsal segítette azok gördülékeny megvalósítását. Halála megrendítette nem csak feleségét, gyermekeit, unokáit, barátait és rokonait, de Tuzsér Nagyközség valamennyi lakóját, a térség közéleti szereplőit.

 

Nyugodj békében Polgármester Úr!

 

Tuzsér Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete