Óvoda tuzsér

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Óvodánk

Bemutatkozás

Múlt

    A községünk első óvodáját /egy csoportszobával/ 1936-ban Lónyay Pálma grófnő adományából építették.
Egyszerű, napszámos emberek gyermekei jártak ide. A szülők ősszel és ki mikor tudott, természetbeni juttatásokkal fizetett gyermeke gondozásáért. Később a hivatalos személyek némi támogatást nyújtottak a létesítmény fenntartásához.     Óvodánk 1970 óta már 3 telephellyel működik, előtte csak a központi (Kossuth úti) óvoda fogadta a gyerekeket 2 csoporttal. A három telephely kialakítását a gyermeklétszám megnövekedése indokolta. Olyan önkormányzati épületek kerültek átalakításra, melyek eredetileg más célokat szolgáltak, de szükség volt rájuk, hogy a gyerekek megfelelő ellátásban részesülhessenek. Az új épületrész Tanácsi pénznyereményekből, vállalatok adományából épült fel. A szülők társadalmi munkával segítették az óvoda bővítését.


Jelen

Folyamatos felújítások, bővítések eredményeként szép, tágas, esztétikus környezetben nevelhetjük a gyerekeket. A fenntartó Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően- március elején kezdte meg a Kossuth út 72. szám alatti óvodai intézményén yének bövítését és korszerü sítését. Az idei tanévet egy modern, a 21. század, és nem utolsó sorban a szülők igényeit teljes körűen kielégítő intézményben kezdhettük.
Óvodánk olyan természeti környezetben helyezkedik el, amely adottságok lehetővé teszik a növény- és állatvilág természetes, élő környezetben való megfigyelését, óvását, védelmét. A gyermekek mozgásigényének kielégítésére is nagy hangsúlyt fektetünk. Igyekszünk biztosítani, gyarapítani a sokmozgásos játéklehetőségek feltételeit, sportprogramokat szervezünk számukra. Szerencsére az óvoda tágas, jól felszerelt udvara erre lehetőséget is ad.
Az épületek falun belüli elhelyezkedése is szerencsésnek mondható.
Ebből adódóan a község egyes létesítményei, kulturális intézményei gyalogosan is könnyen elérhetőek, melyek jó lehetőséget kínálnak élményszerző sétákra, foglalkozásokra. Megfigyelhetjük a Tisza és környékének évszakonkénti változásait
.
Közvetlenül láthatjuk a természet változásait a kiskerteken keresztül, az ott dolgozó emberek munkáját, betekinthetünk a gazdasági udvarokba. Beszélgethetünk, ismerkedhetünk a házak lakóival, találkozhatunk az utcán, vagy az otthonuk előtt egy-egy gyermek szüleivel, nagyszüleivel, mely pozitív élményt jelent a gyermekek számára.

Pirnág Oszkárné
Intézményvezető


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz